|

Företagare får lyfta arbetsmarknadsstöd

Från och med onsdag kan företagare ansöka om arbetsmarknadsstöd från Folkpensionsanstalten FPA. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Från och med onsdag kan företagare ansöka om arbetsmarknadsstöd från Folkpensionsanstalten FPA.

Lagen om företagarnas rätt till arbetslöshetsskydd träder i kraft på onsdag och gäller till den sista juni.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Från och med onsdag kan företagare ansöka om arbetsmarknadsstöd från Folkpensionsanstalten FPA. En företagare är berättigad till arbetsmarknadsstöd om arbetet i företaget har upphört på grund av coronaepidemin eller om företagarinkomsten är mindre än 1 089,67 euro i månaden.

Företaget behöver inte läggas ned eller avlägsnas från handelsregistret om företagaren får arbetsmarknadsstöd. Det är också tillåtet att ha företagarinkomst vid sidan av arbetsmarknadsstödet, men då dras inkomsten av det arbetsmarknadsstöd som betalas ut.

Det går att söka om arbetsmarknadsstöd retroaktivt från och med den 16 mars, förutsatt att företagaren har anmält sig som arbetslös på arbets- och näringsbyrån senast den 15 april. Arbetsmarknadsstödet är en skattepliktig förmån på 33,66 euro per dag.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vart femte företag har dragit nytta av coronakrisen – stort sug efter Kyrös handsprit

Kyrö Distillery Company
Foto: Linus Lindholm

Kyrö Distillery Company

Ett av fem finländska företag har klarat av coronakrisen utan att drabbas ekonomiskt av alla restriktioner. Kyrö i Storkyro är ett av de bolag som fått nya kunder.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan