Det finns nu 52 bekräftade coronavirusfall i Vasa sjukvårdsdistrikt. På måndagen ökade antalet med ett. Antalet fall fortsätter därmed att öka i maklig takt. 

På söndagen bekräftades ett nytt fall och på lördagen redovisades två positiva testresultat. Sedan förra måndagen har sju nya fall bekräftats. 

Man har nu tagit totalt 976 prov i sjukvårdsdistriktet. Det är en ökning med sju sedan gårdagen. 

En del av de smittade vårdas på Vasa centralsjukhus men man går inte ut med närmare uppgifter om hur många de här är, eller hur många som vårdas på intensivvårdsavdelningen. 

Vasa sjukvårdsdistrikt gick före påsk upp i full beredskap då man inte längre kunde spåra alla smittkedjor. Man går inte in mer specifikt på hur många fall det finns i dag med oklara smittkedjor utan svarar endast allmänt på den frågan. 

– Största delen av smittkedjorna är kända, endast ett fåtal är oklara, säger chefsöverläkare Christian Kantola på Vasa centralsjukhus.

Sjukvårdsdistriktet uppdaterar en gång i veckan hur många som tillfrisknat från covid-19. I torsdags var antalet 25, så ungefär hälften av alla med bekräftad smitta i Österbotten har tillfrisknat.

Uppdaterad kl. 13.35 med uppgifter om smittkedjor.