Ett nytt fall av covid-19 i Österbotten

På måndag bekräftades ett nytt coronafall i Österbotten. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

På måndag bekräftades ett nytt coronafall i Österbotten.

Uppdaterad. Veckan inleds med ett nytt bekräftat fall av coronasmitta i Vasa sjukvårdsdistrikt. På en vecka har antalet fall ökat med sju. De flesta smittkedjorna är kända.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 

Det finns nu 52 bekräftade coronavirusfall i Vasa sjukvårdsdistrikt. På måndagen ökade antalet med ett. Antalet fall fortsätter därmed att öka i maklig takt. 

På söndagen bekräftades ett nytt fall och på lördagen redovisades två positiva testresultat. Sedan förra måndagen har sju nya fall bekräftats. 

Man har nu tagit totalt 976 prov i sjukvårdsdistriktet. Det är en ökning med sju sedan gårdagen. 
Annons
En del av de smittade vårdas på Vasa centralsjukhus men man går inte ut med närmare uppgifter om hur många de här är, eller hur många som vårdas på intensivvårdsavdelningen. 

Vasa sjukvårdsdistrikt gick före påsk upp i full beredskap då man inte längre kunde spåra alla smittkedjor. Man går inte in mer specifikt på hur många fall det finns i dag med oklara smittkedjor utan svarar endast allmänt på den frågan. 

– Största delen av smittkedjorna är kända, endast ett fåtal är oklara, säger chefsöverläkare Christian Kantola på Vasa centralsjukhus.

Sjukvårdsdistriktet uppdaterar en gång i veckan hur många som tillfrisknat från covid-19. I torsdags var antalet 25, så ungefär hälften av alla med bekräftad smitta i Österbotten har tillfrisknat.

Uppdaterad kl. 13.35 med uppgifter om smittkedjor. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Inga nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Antalet smittade i Österbotten är fortfarande 62.
Foto: Mikael Nybacka

Antalet smittade i Österbotten är fortfarande 62.

Inga nya coronavirusfall på lördagen, meddelar Vasa centralsjukhus.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan