|

Kyrkpressen: Sommarens Pieksamäkiläger ställs in

Varje sommar sedan 1968 har Kyrkans Ungdom arrangerat ett familjeläger vid Pieksamäki. Men i år blir det inte av, rapporterar Kyrkpressen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lägret brukar ha över 500 deltagare, en stor del av dem från Österbotten. Men precis som så många andra av sommarens evenemang är det nu inställt. 

– Det är en jättestor sak för oss att göra. Men det är bara att beklaga. Lägret betyder mycket för oss som förening och är det ä viktigt att folk får samlas där det finns en andlig uppbyggelse och gemenskap, säger KU:s verksamhetsledare Leon Jansson till Kyrkpressen. 

Lägret skulle ha arrangerats i månadsskiftet juli-augusti.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Det blir galakväll och historik då Kyrkans Ungdom firar 100

Kyrkans Ungdoms verksamhetsledare Leon Jansson är glad över att det går att ordna en gala på lördag samtidigt som föreningens 100-årshistorik skriven av Sixten Ekstrand ges ut.
Foto: Johan Prest

Kyrkans Ungdoms verksamhetsledare Leon Jansson är glad över att det går att ordna en gala på lördag samtidigt som föreningens 100-årshistorik skriven av Sixten Ekstrand ges ut.

Kyrkans Ungdom firar 100 år. Jubileumsåret blev förstås inte riktigt som planerat, men på lördag blir det ändå festgala och samtidigt presenteras en färsk 100-årshistorik.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan