Händer i dag: Vårens studenter får sina besked

Studentmössa. Zoom
Foto: Arkiv

Studentmössa.

Över 25000 får sin studentexamen i vår. Studentproven skrevs i exceptionella förhållanden denna coronavår, konstaterar Studentexamensnämnden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I dag klockan 9 skickade Studentexamensnämnden ut resultaten från vårens studentprov till gymnasierna, som i sin tur förmedlar dem vidare till sina examinander.

VBL/ÖT/Sydin publicerar en lista på årets studenter i Österbotten som uppdateras vartefter vi får namnen från gymnasierna.

Totalt är det ungefär 25100 personer som får sin studentexamen i Finland i vår, uppger Studentexamensnämnden.

Elva studenter i landet har fått det högsta betyget laudatur i minst 8 ämnen. 

Annons

Exceptionellt läge för coronavårens studenter

Vårens studentprov ordnades i exceptionella förhållanden, konstaterar Studentexamensnämnden. På grund av coronakrisen tidigarelades provdagarna för realämnena med en vecka så att så många som möjligt skulle kunna avlägga sin examen. Anordnandet av proven lyckades ändå väl, anser nämnden.

– Coronavårens studenter har visat sitt kunnande under hårt tryck. De har förtjänat gratulationerna och sin fest, även om en del av festandet måste skjutas upp till hösten, säger generalsekreterare Tiina Tähkä.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Undersökning visar österbottniska särdrag – vi ogillar varg, gillar familj, är politiskt okunniga

En del likheter och olikheter inom Svenskfinland överraskade forskaren Marina Lindell. Bilden är tagen under ett seminarium med Janne Berg.
Foto: Jonas Brunnström / arkiv

En del likheter och olikheter inom Svenskfinland överraskade forskaren Marina Lindell. Bilden är tagen under ett seminarium med Janne Berg.

Österbottningar känner större samhörighet med svenskarna än övriga i Svenskfinland. Vi är mer konservativa men litar på våra politiker.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan