|

Google utreds för konkurrensbrott

Nätjätten Google riskerar stämning från både amerikanska delstater och USA:s justitiedepartement. Arkivbild Zoom
Foto: Michel Euler/AP/TT

Nätjätten Google riskerar stämning från både amerikanska delstater och USA:s justitiedepartement. Arkivbild

En grupp delstatsåklagare i USA, med Texas i ledningen, väntas stämma nätjätten Google för brott mot konkurrenslagarna. Även USA:s justitiedepartement sägs planera rättsliga åtgärder redan till sommaren.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Stämningen kan lämnas in senare i år, uppger en källa för tidningen The Wall Street Journal.

Googles moderbolag Alphabets aktie föll med runt 1,5 procent i efterhandeln.

Google, tillsammans med andra nätjättar som Facebook, Amazon och Apple är föremål för en rad utredningar gällande anklagelser om att de använder sin dominans för att försvara och utöka sina marknadsandelar.

Utredningarna kring Google fokuserar på särbehandling i sökningar, annonsering och hantering av operativsystemet Android.

Annons
Ken Paxton, delstatsåklagare från Texas, leder utredningen där ett 30-tal delstater ingår. Han sade i februari att han inte utesluter straffåtgärder, som att bryta upp Google.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Unogrillen har öppnat vid Mysinge – full rulle redan från start

Naphakan Lindén och Lilian Ojalammi driver Unogrillen vid Mysinge tillsammans. De har båda gott om erfarenhet från restaurangbranschen sedan tidigare.
Foto: Jonas Brunnström

Naphakan Lindén och Lilian Ojalammi driver Unogrillen vid Mysinge tillsammans. De har båda gott om erfarenhet från restaurangbranschen sedan tidigare.

I måndags öppnade Unogrillen sin burger- och pizzarestaurang samt kafé vid Mysinge. Det blev en lite senare öppning än planerat, men det har varit full rulle redan från dag ett.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan