Inga nya fall av covid-19 i Österbotten – 59 av 61 insjuknade har nu tillfrisknat

Totalt 61 personer har insjuknat i covid-19 i Vasa sjukvårdsdistrikt. Av dessa har 59 nu tillfrisknat, uppger sjukvårdsdistriktet på måndagen. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Totalt 61 personer har insjuknat i covid-19 i Vasa sjukvårdsdistrikt. Av dessa har 59 nu tillfrisknat, uppger sjukvårdsdistriktet på måndagen.

Coronaläget är fortfarande lugnt i de österbottniska landskapen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats inom Vasa sjukvårdsdistrikt sedan i går, söndag. Det totala antalet personer som insjuknat i distriktet är nu 61 – och av dem har 59 tillfrisknat. 

Under det senaste dygnet har nio personer testats för coronavirus. Det totala antalet tester uppgår nu till 2121.


Nytt fall bekräftades i söndags

Den person som på söndagen bekräftades ha insjuknat i covid-19 var det första fallet i Vasa sjukvårdsdistrikt sedan den 13 maj.

Annons

Heikki Kaukoranta, ansvarig överläkare och infektionsläkare på Vasa stad, uppgav för VBL/ÖT på söndagen att det handlade om en person som kommit från Sverige. Enligt Kaukoranta mår personen bra och får vård hemma.


Inga nya fall i Södra Österbotten

I Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt är antalet bekräftade fall 45. Också där uppdagades ett nytt fall under helgen – det första på nästan två veckor. Enligt Ilkka-Pohjalainen handlar det om en apoteksanställd i Seinäjoki, och personalen på apoteket i Ideapark är nu därför försatt i karantän. (läs mera här).

30 personer lät testa sig under söndagen, men inga fler insjuknade har konstaterats, enligt sjukvårdsdistriktets siffror på måndagen.

Totalt har 2915 tester utförts i distriktet.


Lugnt också i Mellersta Österbotten

I Mellersta Österbotten har inga nya insjuknade personer påträffats på två veckor nu, de senaste fallen bekräftades den 11 maj

Totalt har 23 personer insjuknat i covid-19 inom sjukvårdsområdet Soite. Ingen av dessa har behövt sjukhusvård.


Artikeln uppdaterad klockan 13.30 med uppgifterna för Mellersta Österbotten.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan