|

Lundvik och Eriksson till "Let's dance"-final

Sussie Eriksson har dansat sig igenom "Let's dance" och är nu klar för final. Zoom
Foto: Annika Berglund/TV4

Sussie Eriksson har dansat sig igenom "Let's dance" och är nu klar för final.

Det blir John Lundvik och Sussie Eriksson som ställs mot varandra i finalen av "Let's dance" sedan Anders Svensson åkte ur en mycket jämn semifinal. – Jag faller med flaggan i topp, säger Svensson.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Före detta fotbollsproffset Anders Svensson tackade nej till medverkan i "Let's dance" fyra gånger innan det blev ett ja inför årets säsong. Förklaringen är att han varit rädd för att göra någonting han inte är bra på.

Anders Svensson rakade hem skratt när han och danstruppen lekte
Foto: Annika Berglund/TV4

Anders Svensson rakade hem skratt när han och danstruppen lekte "tjuv och polis".


Men att han hängde med fram till semifinal kan ändå beskrivas som en skräll.

– Det har varit fantastiskt att få göra den här resan, och jag får ju komma tillbaka redan nästa vecka i finalen, säger Anders Svensson och hänvisar till att alla utslagna deltagare sammanstrålar för att ge finalisterna sitt stöd i studion.

Annons
Skäll och hyllningar


Kvällens dramaturgi var tydlig: Först skulle dansarna revanschera sig och göra den dans för vilken de tidigare fått mest kritik av juryn på nytt. Det föregicks av klipp från samtliga deltagares repetitioner som visade hur jurymedlemmen Tony Irving klev in och styrde, ställde och skällde.

Sedan: Lyftet. Alla tre deltagare klarade "andra ronden" med bravur. John Lundvik fick två nior och en tiopoängare för sin quick step, Anders Svenssons american smooth resulterade i tre nior och Sussie Erikssons tango redux belönades med två tior och en åtta.


Wilsons tårar


I sin andra dans för kvällen fick deltagarna tolka valfritt ämne på valfritt sätt. John Lundvik fick stående ovationer av juryn och full pott – tre tior. Anders Svensson rakade hem skratt när han och danstruppen lekte "tjuv och polis", men kvällens starkaste reaktion reserverades för Sussie Erikssons fria tolkning. När den var över grät jurymedlemmen Ann Wilson. Hon och kollegorna Irving och Dermot Clemenger var därefter snabba att vifta med tiorna.

John Lundvik fick stående ovationer av juryn och full pott – tre tior.
Foto: Annika Berglund/TV4

John Lundvik fick stående ovationer av juryn och full pott – tre tior.


Inför utslagsmomentet stod därmed John Lundvik och Sussie Eriksson på 58 poäng vardera, och Anders Svensson på 56. Det skulle komma att bli en fingervisning inför slutresultatet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

VIDEO: Jakobstadskör sjunger "Den blomstertid nu kommer" på distans

Jacob Gospel bjuder på distanssång skolavslutningen till ära.
Foto: Skärmdump

Jacob Gospel bjuder på distanssång skolavslutningen till ära.

Sångkören Jacob Gospel från Jakobstad bjuder skolavslutningen till ära på distanssång.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan