|

Institutet för hälsa och välfärd lanserar symtomkarta om coronaepidemin

Institutet för hälsa och välfärd har lanserat en ny symtomkarta för att förbättra prognoserna om coronaepidemins utveckling. Zoom
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Institutet för hälsa och välfärd har lanserat en ny symtomkarta för att förbättra prognoserna om coronaepidemins utveckling.

Kartan ska hjälpa folk att bedöma sannolikheten att ha smittats av coronaviruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd har tagit fram en ny symtomkarta som ska förbättra helhetsbilden av coronaepidemins framfart. Symtomkartan bygger på uppgifter som privatpersoner anmäler själva och den fungerar parallellt med institutets så kallade coronakarta på webben.

– De anmälningar som symtombedömningarna bygger på kan ge en prognos för antalet kommande coronafall och behovet av vård, säger sakkunnigläkare Sanna Isosomppi på Institutet för hälsa och välfärd i ett pressmeddelande.

Symtomuppgifterna tas från webbplatsen omaolo.fi där privatpersoner har anmält sina egna symtom för att bedöma om de har smittats av coronaviruset. Syftet med omaolo.fi är att styra coronasmittade patienter till vård.

Symtomkartan visar hur många symtombedömningar som har gjorts i den kommun och det sjukvårdsdistrikt där man själv befinner sig. Det går också att informera sig om åldersfördelningen och det totala antalet symtombedömningar som har gjorts de senaste två veckorna. Symtomkartan uppdateras varje dag klockan 12.

Annons
Kartapplikationen har skapats i samarbete med bolaget Esri Finland.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

5 nya coronafall i Finland – epidemin fortsätter backa

Institutet för hälsa och välfärd meddelar på söndagen om 5 nya coronafall i Finland.
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Institutet för hälsa och välfärd meddelar på söndagen om 5 nya coronafall i Finland.

Av alla de smittade uppskattas över 90 procent redan ha tillfrisknat, meddelar Institutet för hälsa och välfärd.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan