Tre nya coronafall i Mellersta Österbotten – läget lugnt i de övriga sjukvårdsdistriken

Coronakliniken på Soite Zoom
Foto: Eva-Stina Kjellman

Coronakliniken på Soite

Antalet smittade verkar öka i Mellersta Österbotten. Vid Vasa och Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har inga nya fall uppdagats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt rapporterar om tre nya fall av covid-19. Det betyder att antalet smittade inom samkommunen Soites område nu uppgår till 29. Ingen av de smittade behöver sjukhusvård och alla smittokedjor är kända, rapporterar Soite. De nya fallen har koppling till de två fall som konstaterades på måndagen.

Läget vid Vasa sjukvårdsdistrikt är fortfarande lugnt. Antalet smittade är fortsättningsvis 62, vilket betyder att läget är oförändrat för den femte dagen i rad. Antalet tester har däremot ökat. Nu har totalt 2 401 personer testats för corona. 

Antalet smittade är också oförändrat vid Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Totalt har 45 personer insjuknat i covid-19. Ingen får sjukhusvård för tillfället. Totalt har 3 413 personer testats, varav 60 tester utfördes under gårdagen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronasmitta på Vasarestauranger – så länge personalen är frisk behöver ingen sättas i karantän

I början av förra veckan besökte en coronasmittad person tre restauranger i Vasa. Lyckligtvis var det inte rusning på någon av restaurangerna.
Foto: Arkiv/Stefan Westergård

I början av förra veckan besökte en coronasmittad person tre restauranger i Vasa. Lyckligtvis var det inte rusning på någon av restaurangerna.

Restaurangerna kan fortsätta hålla öppet och personalen har inte satts i karantän efter att en coronasmittad person besökt restauranger i Vasa. Det var vid en lugn tidpunkt med få kunder, säger krögarna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan