Två fall av covid-19 har kontaterats på Soites område på torsdagen. De har koppling till den tidigare smittkedjan i Reisjärvi.
Samkommunen Soites coronaberedskapsgrupp meddelar att de två nya insjuknade klarar sig hemma. Ingen patient får i nuläget vård på grund av covid-19 på Möcs i Karleby.

Den här veckan har sammanlagt sju fall av coronasmitta konstaterats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. De hör alla till samma smittkedja som startat i Reisjärvi kommun i Norra Österbotten. Från Soite meddelar man att det inte finns några nya personer som utsatts för smitta. 

Soite har nu sammanlagt 31 konstaterade fall av covid-19.  Eftersom coronaläget ännu är hyfsat lugnt i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt kommer Soite att börja ta emot en del icke-brådskande fall inom tandvården. Bland annat kommer det gradvis att tas emot fler patienter inom tandregleringen och barn och unga kommer att kallas till tandkontroller redan under sommaren. Också munhygienisterna har öppnat sina mottagningar igen.


Inga nya fall av coronasmittade har däremot uppdagats i vare sig Vasa sjukvårdsdistrikt eller Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt, uppger de båda vårddistrikten på torsdagen.

31 respektive 55 personer har testat sig för coronaviruset i de två distrikten under det senaste dygnet.

I Vasa sjukvårdsdistrikt är det totala antalet bekräftade fall därmed fortfarande 62. Rapporten om det senaste fallet kom den 29 maj. Siffran på antalet som tillfrisknat uppdateras varje måndag och var den här veckan 59.

I Södra Österbotten har man inte haft något nytt fall sedan den 23 maj. Det totala antalet bekräftade fall där är 45.


Artikeln uppdaterad klockan 13.30 med uppgifterna för Mellersta Österbotten.