|

Händer i dag: Digital manifestation mot polisens övervåld i USA – finländare uppmanas ladda upp protestbilder

I London ordnades en solidaritetsmanifestation för Black lives matter-rörelsen den 31 maj. En digital manifestation ordnas på tisdag i Finland. Zoom
Foto: Daniel Leal-Olivas/Lehtikuva

I London ordnades en solidaritetsmanifestation för Black lives matter-rörelsen den 31 maj. En digital manifestation ordnas på tisdag i Finland.

En digital manifestation i solidaritet med Black lives matter-rörelsen ordnas av finländare på tisdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På tisdag eftermiddag ordnas en digital solidaritetsmanifestation där finländare uppmanas stödja Black lives matter-rörelsen. Efter att polisen dödade en svart man i Minnesota i USA för en dryg vecka sedan har protesterna mot polisens övervåld mot svarta spridit sig över USA. Även på andra ställen i världen har man visat sin solidaritet för USA:s svarta och för antirasismsrörelsen.

Den digitala manifestationen som ordnas i Finland vill enligt anstiftarna se rättvisa och jämlikhet för svarta personer som blir förtryckta. På evenemangssidan på Facebook skriver manifestationens upphovspersoner att de kräver att myndigheter överallt "ser till att rättvisa för hatbrott skipas nu och i fortsättningen".

Manifestationen inleds på tisdag klockan 15. Deltagare uppmanas ladda upp ett foto och digitalt markera att de befinner sig vid USA:s ambassad i Helsingfors.

En fysisk manifestation kommer även att ordnas på onsdag i Helsingfors. Enligt information på sociala medier sker manifestationen klockan 17 vid Senatstorget. Upphovspersonerna betonar att det är en fredlig protest.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Äldre man dog i sjukdomsattack på kartingbanan i Powerpark

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä, då en äldre man plötsligt fick en sjukdomsattack mitt på kartingbanan. Arkivbild.
Foto: Powerpark

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä, då en äldre man plötsligt fick en sjukdomsattack mitt på kartingbanan. Arkivbild.

Fredagskvällen fick ett tragiskt slut i Powerpark i Alahärmä då en äldre man dog i en sjukdomsattack på kartingbanan.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan