Snabbare coronastöd om pappren är i skick

Hittills har Kosek fått in sammanlagt cirka 300 ansökningar i Karleby- och Perhoområdet. Företagsutvecklare Pekka Pohjola konstaterar att 300 egenföretagare i Karleby och Perho har sökt coronastöd.
Det finns fortfarande ett svagt intresse bland egenföretagare att ansöka om coronastöd i Karleby- och Perhoområdet, meddelar Kosek.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Hittills har Kosek fått in sammanlagt cirka 300 ansökningar i Karleby- och Perhoområdet. Ansökningstiden fortsätter fram till slutet av september, men under sommaren bör man beakta ändringarna i behandlingstiderna på grund av semestrarna.

– Under juni månad behandlar vi ansökningar i normalt takt, men i juli har både handläggare och beslutsfattare semester och därför kan det uppstå fördröjningar i behandlingstiderna, säger Kosek:s tf. verkställande direktör Pekka Pohjola, i ett pressmeddelande.

I augusti behandlas ansökningarna som normalt igen. Kosek vill påminna om att det är bra att noggrant läsa igenom anvisningarna på ansökningssidan, de uppdateras alltid vid behov. Behandlingen sker snabbare då alla nödvändiga uppgifter och bilagor finns med i ansökan. Många företagare har fått hjälp till exempel av sin bokföringsbyrå med att fylla i ansökan och bereda bilagor.

Arbets- och näringsministeriet har också uppdaterat ansökningsvillkoren.

– Förutsättningen för att beviljas coronastöd är att man är företagare på heltid, men enligt den senaste ändringen påverkar biinkomster inte berättigandet till stödet. Stöd beviljas även till företagare som uppfyller de allmänna förutsättningarna för stödet men som har sökt sig till lönearbete efter den 16 mars på grund av epidemin, säger Pekka Pohjola i pressmeddelandet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Hyrorna har stigit mer i Karleby än i Vasa och Seinäjoki

Hyresnivån har stigit mer i Karleby de senaste åren än i Vasa och Seinäjoki.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Hyresnivån har stigit mer i Karleby de senaste åren än i Vasa och Seinäjoki.

Hyrorna har stigit mer i Karleby de senaste åren än i till exempel Vasa och Seinäjoki. Nu finns ändå tecken på en avmattning.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan