|

Nya Zeeland: Vi är fria från corona

Ashley Bloomfield, generaldirektör för Nya Zeelands hälsoskyddsmyndighet. Arkivbild. Zoom
Foto: Nick Perry/AP/TT

Ashley Bloomfield, generaldirektör för Nya Zeelands hälsoskyddsmyndighet. Arkivbild.

Nya Zeeland har inte längre några pågående fall av covid-19, skriver New Zealand Herald. Den sista coronasjuka personen i landet rapporteras vara en kvinna i 50-årsåldern i Auckland, men hon har nu alltså tillfrisknat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den enda kvarvarande coronasjuka personen i Nya Zeeland rapporteras ha varit en kvinna i 50-årsåldern i Auckland, men hon har nu alltså tillfrisknat.

Nivå ett börjar gälla på tisdagen och innebär att livet mer eller mindre kan återgå till det normala, förutom fortsatt hårda restriktioner gällande in- och utresor i landet.

– Vi kommer med största sannolikhet att se nya fall här igen. Det är inte ett tecken på att vi har misslyckats, säger premiärminister Jacinda Ardern under en presskonferens.

Nyzeeländare kan från och med tisdag åka var de vill inom landet och göra vad de vill, men Ardern säger att alla borde föra dagbok över sina aktiviteter så att det går att spåra var de har varit.

Annons
Hon uppmanade även landets invånare att köpa lokalt producerade varor och att passa på att göra inrikesresor för att hjälpa ekonomin på fötter.

– Även om vi befinner oss i ett säkrare stadium är vägen tillbaka till ett covid-fritt liv inte enkelt, säger Ardern och tackar sina landsmän för deras ansträngningar under pandemin.

Det är 17 dagar sedan något nytt fall av covid-19 rapporterades från Nya Zeeland som enligt WHO totalt har haft 1 154 fall. 22 personer i landet har avlidit till följd av sjukdomen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Smittofall på nytt fartyg i Norge – både passagerare och besättning smittade

Coronautbrottet hos Hurtigruten har fått andra norska att vidta åtgärder för att hindra smitta. Arkivbild.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB Scanpix/TT

Coronautbrottet hos Hurtigruten har fått andra norska att vidta åtgärder för att hindra smitta. Arkivbild.

Ytterligare fyra Hurtigrutenpassagerare och en besättningsmedlem har bekräftats smittade av covid-19. Samtidigt isoleras passagerare på ett annat kryssningsskepp i Lofoten.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan