Inga nya coronafall på tisdagen

Nästan 3000 coronatester har gjorts i Vasa sjukvårdsdistrikt under våren. Zoom
Foto: Vasa centralsjukhus bildbank / Katja Losonen

Nästan 3000 coronatester har gjorts i Vasa sjukvårdsdistrikt under våren.

Ett tiotal personer har testat sig under det senaste dygnet men inga nya fall av covid-19 har uppdagats i Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är fortsättningsvis lugnt på coronafronten i de österbottniska landskapen. Såväl Vasa som Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt meddelar på tisdagen att inga nya fall av covid-19 har uppdagats.

34 respektive 57 prover har tagits i de två distrikten under det senaste dygnet.

Antalet bekräftade fall i Vasa sjukvårdsdistrikt är alltså fortfarande 62 – det senaste fallet rapporterades den 29 maj. I Södra Österbotten har man bekräftat totalt 46 fall under våren, det senaste den 5 juni.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt informerar numera enbart om coronaläget förändras. Hittills har man haft 31 fall av coronasmitta i distriktet, de två senaste konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

Annons
I landet som helhet har elva nya fall konstaterats sedan i går, enligt Institutet för hälsa och välfärds (THL) coronakarta. Antalet smittade i Finland uppgår nu till 7155.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronasmitta på Vasarestauranger – så länge personalen är frisk behöver ingen sättas i karantän

I början av förra veckan besökte en coronasmittad person tre restauranger i Vasa. Lyckligtvis var det inte rusning på någon av restaurangerna.
Foto: Arkiv/Stefan Westergård

I början av förra veckan besökte en coronasmittad person tre restauranger i Vasa. Lyckligtvis var det inte rusning på någon av restaurangerna.

Restaurangerna kan fortsätta hålla öppet och personalen har inte satts i karantän efter att en coronasmittad person besökt restauranger i Vasa. Det var vid en lugn tidpunkt med få kunder, säger krögarna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan