Inga nya coronafall på torsdagen

Ett tiotal tester utförs varje dag, men det är snart en månad sedan något nytt fall av covid-19 har kunnat konstateras i Österbotten. Zoom
Foto: Vasa centralsjukhus bildbank/Katja Losonen

Ett tiotal tester utförs varje dag, men det är snart en månad sedan något nytt fall av covid-19 har kunnat konstateras i Österbotten.

Nästan 3000 coronatester har nu gjorts i Vasa sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i Österbotten, uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på torsdagen. Det totala antalet bekräftade fall är alltså fortfarande 62. Det är nu snart en månad sedan det senaste fallet uppdagades. Totalt 2994 coronatester har nu gjorts inom sjukvårdsdistriktet.

Läget är fortsättningsvis lugnt även i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt, där inga nya fall konstaterats sedan den 5 juni. 58 personer testades för coronasmitta under gårdagen. Södra Österbotten har hittills 46 bekräftade fall av covid-19.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. Totalt 31 fall av covid-19 har bekräftats i Mellersta Österbotten under våren, de två senaste fallen konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har fem nya fall av coronasmitta registrerats sedan i går, enligt Institutet för hälsa och välfärds (THL) coronakarta. Det betyder att det totala antalet bekräftade fall i Finland nu uppgår till 7172.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Turismen från Sverige oroar inte på sjukhuset i Karleby – "Ingen jättestor rädsla"

Chefsöverläkare Pirjo Dabnell på Möcs har inte pustat ut än. Finland är inget isolerat land och risken för nya coronafall finns hela tiden. Någon stor rädsla att svenska turister ska ta smittan till Mellersta Österbotten finns ändå inte inom Soite.
Foto: Arkiv/Sonja Finholm

Chefsöverläkare Pirjo Dabnell på Möcs har inte pustat ut än. Finland är inget isolerat land och risken för nya coronafall finns hela tiden. Någon stor rädsla att svenska turister ska ta smittan till Mellersta Österbotten finns ändå inte inom Soite.

Inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt finns ingen stor oro för att svenska turister, eller turister över lag, ska orsaka nya coronafall. Regionen har varit coronafri en månad.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan