Inga nya coronafall har konstaterats i Österbotten, meddelar Vasa sjukvårdsdistrikt på fredagen. Det är nu exakt fyra veckor sedan det senaste fallet rapporterades. Totalt är det 62 personer som har smittats med coronaviruset i Österbotten under våren. Antalet tagna coronaprover uppgår nu till 3020.

Inte heller Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har några nya fall av covid-19 att rapportera på fredagen. Det är nu exakt tre veckor sedan det senaste fallet konstaterades i distriktet. Totalt har man haft 46 bekräftade fall under våren. Antalet tester som gjorts är nu uppe i 4588 – av dem gjordes 47 under gårdagen.

Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt ger inte längre några dagliga rapporter, utan informerar enbart ifall att coronaläget plötsligt förändras. Totalt 31 fall av covid-19 har bekräftats i Mellersta Österbotten under våren, de två senaste fallen konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

I landet som helhet har 19 nya fall registrerats sedan i går, enligt Institutet för hälsa och välfärds (THL) coronakarta. Det betyder att det totala antalet coronasmittade i Finland nu uppgår till 7191 personer.