|

Fältbiskops blogginlägg upprör – "kvinnor ska vara föderskor och fritt sex leder samhället i fördärvet"

Försvarsmaktens fältbiskop Pekka Särkiö ansvarar för kyrkliga frågor inom armén. Zoom
Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Försvarsmaktens fältbiskop Pekka Särkiö ansvarar för kyrkliga frågor inom armén.

Försvarsmaktens fältbiskop Pekka Särkiö skrev ett blogginlägg som snabbt togs ner på grund av de upprörda reaktioner den väckte. Han anklagar den promiskuösa kultureliten för den låga nativiteten i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innan du fortsätter...

Tack vare våra prenumeranter kan vi fortsätta leverera kvalitativa lokalnyheter. Bli prenumerant du också!

1 månad för 1€ Fortsätt till artikeln

Ett blogginlägg av Försvarsmaktens fältbiskop Pekka Särkiö på webbtidningen Kotimaa24 har väckt anstöt både inom kyrkan och hos Försvarsmakten.

I sitt blogginlägg ondgör sig Särkiö över att: "I den marxistiska revolutionens ställe har Finland fått en kulturelit som idkar fritt sex och kör samhället i fördärvet". Han skriver: "Bolsjevikernas väpnade revolution har vikit undan och i dess ställe har det vuxit fram en kulturrevolution för vilken könsfördelningen mellan män och kvinnor, kärnfamiljen och barnuppfostran är orsaken till allt ont".


Särkiö anser att detta är en delorsak till den låga nativiteten i Finland och han skriver att kvinnors primära uppgift är att föda barn.

Han talar också positivt om personer från Mellanöstern och Afrika för vilka "äktenskapet mellan man och kvinna hedras och föräktenskapligt sex inte godkänns. Det finns två kön och man byter inte kön. Men nativiteten är hög".

Annons


MTV Uutiset skrev om blogginlägget. Jussi Puustinen på Försvarsmaktens kommunikationsavdelning sade till mediehuset att Särkiös skrivelser inte alls motsvarar Försvarsmaktens linje.

Särkiö tog bort blogginlägget och skrev i stället att "Försvarsmakten står upp för alla personer, också olika minoriteters ovillkorliga jämlikhet och människovärde. Det här är också min egen ståndpunkt", och så ber han om ursäkt för tonen i blogginlägget.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan