|

Kritik mot Facebook: Inte gjort nog för att motverka diskriminering

Facebook hamnar återigen i blåsväder. Arkivbild. Zoom
Foto: Jenny Kane/AP/TT

Facebook hamnar återigen i blåsväder. Arkivbild.

Facebook har inte gjort tillräckligt för att motverka diskriminering på sin plattform. Det har en oberoende utredning beställd av företaget kommit fram till, rapporterar New York Times.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Många i medborgarrättsrörelsen har varit förtvivlade, frustrerade och arga efter att under flera år bett företaget göra mer för att främja jämlikhet och bekämpa diskriminering", går att läsa i rapporten.

Framför allt är rapporten kritisk till hur Facebook gett politiker undantag från reglerna, vilket "gett dem möjlighet att sprida desinformation, skadlig retorik och uppmaningar till våld".

Kritiken blev högljudd när Facebook i maj inte vidtog några åtgärder mot ett inlägg från Donald Trump, som Twitter samtidigt flaggade för att ha uppmanat till våld.

Facebook har under de senaste veckorna bojkottats som annonsplattform av hundratals företag.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Norsk kommun stänger nästan allt

Saxe Frøshaug vill att gränsen mot Sverige stängs.
Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix/TT

Saxe Frøshaug vill att gränsen mot Sverige stängs.

Indre Østfolds kommun, söder om Oslo, inför stränga restriktioner sedan 59 personer testat positivt för covid-19 de senaste dagarna. – Det är en kritisk situation, säger kommunordföranden Saxe Frøshaug och tillägger att antalet förväntas stiga kraftigt.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan