|

Hoplop-besökare i Rovaniemi bör kontakta hälsovården – karantän väntar

Lapplands sjukvårdsdistrikts infektionsöverläkare Markku Broas säger att Hoplop inte för kundregister över sina besökare. Därför används nu offentlig informationsförmedling för att nå alla exponerade. Zoom
Foto: Anssi Jokiranta

Lapplands sjukvårdsdistrikts infektionsöverläkare Markku Broas säger att Hoplop inte för kundregister över sina besökare. Därför används nu offentlig informationsförmedling för att nå alla exponerade.

Kunder som besökt inomhuslekparken Hoplop i Rovaniemi i onsdags bör så fort som möjligt kontakta sin hälsovårdscentral.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lapplands sjukvårdsdistrikt meddelade på måndagen att alla de som besökt inomhuslekparken Hoplop i Rovaniemi den 8 juli mellan klockan 11 och 15 bör kontakta sin egen kommuns hälsovårdscentral så fort som möjligt.

Dessutom ska alla de personerna genast som en försiktighetsåtgärd sätta sig i karantän.

Coronaviruset bekräftades hos ett symtomfritt barn i Rovaniemi 10 juli och barnet hade besökt Hoplop två dagar innan det.

– För att förhindra eventuell spridning har vi tillsammans med Institutet för hälsa och välfärd bestämt att de som exponerats för viruset ska vara i karantän, säger Lapplands sjukvårdsdistrikts infektionsöverläkare Markku Broas i ett pressmeddelande.

Annons
Hoplop för inget register över vilka kunder som besökt lekparken.

– På grund av det försöker vi nu via offentlig informationsförmedling få kontakt med de personer som exponerats, säger Broas.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu skärps gränsövervakningen – karantänstvång och obligatoriska tester för coronaviruset

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru informerade om de nya kraven vid en presskonferens under måndagen.
Foto: LEHTIKUVA/Arttu Kokkonen

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru informerade om de nya kraven vid en presskonferens under måndagen.

Personer som reser in i Finland från så kallade högriskländer åläggs obligatorisk testning för coronaviruset och karantän, det bekräftar Statsrådets vid en presskonferens under måndagskvällen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan