|

Sjunkande båtar och tillbud i västra Finland

Räddningsverket i Egentliga Finland tvingades rycka ut för att förebygga ett oljeutsläpp från en sjunkande båt på Erstan. Zoom
Foto: Ari Sundberg/SPT

Räddningsverket i Egentliga Finland tvingades rycka ut för att förebygga ett oljeutsläpp från en sjunkande båt på Erstan.

Sjöbevakningssektionen i Västra Finland har varit fullt sysselsatt denna helg. Sektionen har haft nio sjöräddningsuppdrag under det senaste dygnet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På Erstan utanför Åbo höll en 45 fots motorbåt att sjunka efter att den tog in vatten under körning. Båtens besättning på fyra personer räddades och båten har nu förflyttats i närheten av stranden där räddningsverket har omgärdat båten med bommar för att förebygga oljeutsläpp till den omgivande miljön.

 

– I Rimito körde en båt med tre personer ombord på grund och i den åländska skärgården hade vi en utryckning under natten på grund av en svensk segelbåt som hade råkat i sjönöd, säger sjöräddningsledare Petri Kippola.

I Dalsbruk kapsejsade en roddbåt som var rustad med utombordsmotor.
Annons
– Det hade kunnat sluta riktigt illa, men båtens fyra ungdomar lyckades simma till en närbelägen holme, säger Kippola.

I närheten av Uleåborg råkade en man med segelbräda i sjönöd efter att masten på segelbrädan knäcktes i sjögången och mannen drev ut till havs.

Utöver sjöräddningsuppdragen har gränskontrollerna i västra Finland upptäckt flera gräns- och narkotikabrott under helgen, rapporterar Sjöbevakningssektionen i Västra Finland på Twitter.

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu skärps gränsövervakningen – karantänstvång och obligatoriska tester för coronaviruset

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru informerade om de nya kraven vid en presskonferens under måndagen.
Foto: LEHTIKUVA/Arttu Kokkonen

Familje- och omsorgsminister Krista Kiuru informerade om de nya kraven vid en presskonferens under måndagen.

Personer som reser in i Finland från så kallade högriskländer åläggs obligatorisk karantän. Obligatoriska coronatester blir också möjligt, det bekräftar Statsrådets vid en presskonferens under måndagskvällen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan