Coronaläget på onsdag: Ett nytt fall i Vasa – läget oförändrat i Södra Österbotten

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Vasa centralsjukhus.

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Personen smittades på en resa till Estland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett nytt fall av coronasmitta rapporteras i Vasa sjukvårdsdistrikt på onsdagen. Fallet är inte kopplat till den person som besökte flera restauranger i Vasa förra veckan och sedan konstaterades ha corona. 

Det nya fallet är en person som blivit smittad på en resa till Estland. Personen håller sig nu isolerad hemma och mår bra, enligt ledande överläkare Heikki Kaukoranta på Vasa stad.

LÄS MERA: Vasabo smittad med corona – blev sjuk efter resa till Estland

Det senaste fallet av covid-19 i Österbotten rapporterades den 14 juli – innan dess hade inget nytt fall konstaterats sedan den 29 maj. Det totala antalet bekräftade fall uppgår nu till 64.

Annons
Över 100 personer har tagit ett coronatest i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det totala antalet tester som gjorts uppgår nu till 5113.


I Södra Österbotten är läget oförändrat. Där är antalet bekräftade fall fortfarande 48. 164 personer testade sig för coronaviruset under gårdagen och antalet tagna tester i Södra Österbotten uppgår nu till totalt 8682.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Ny information om corona på Chydenius skola – "Vi följer med hur eleverna mår"

Det var munskydd som gällde då Terho Taarna, Ronnie Djupsund, Marko Rahkonen och Charlotta Uusitalo redogjorde för coronasituationen på Chydenius skola.
Foto: Johan Prest

Det var munskydd som gällde då Terho Taarna, Ronnie Djupsund, Marko Rahkonen och Charlotta Uusitalo redogjorde för coronasituationen på Chydenius skola.

Det mesta tyder på att de åtgärder som vidtogs efter att en elev i Chydenius skola testat positivt för corona stoppade smittan från att spridas vidare.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan