|

Statsminister Marin påminner: Uppluckrade begränsningar betyder inte att epidemin är över

Statsminister Sanna Marin (SDP) hoppas att finländarna fortsätter agera ansvarsfullt trots att begränsningar luckrats upp. Zoom
Foto: Erik Sandström/SPT

Statsminister Sanna Marin (SDP) hoppas att finländarna fortsätter agera ansvarsfullt trots att begränsningar luckrats upp.

Begränsningar kan återinföras om så behövs, men priset för dem är högt. Därför uppmanar statsminister Sanna Marin (SDP) finländarna att fortsättningsvis vara noga med avstånd och handhygien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Statsminister Sanna Marin (SDP) påminner finländarna via Twitter om att uppluckringen av olika begränsningar inte betyder att Finland nu skulle vara coronafritt.

Marin skriver att det fortsättningsvis finns en risk att epidemin tar fart igen och den risken bör alla hålla i minnet i vardagen. Regeringen litar på att alla som anländer hem till Finland från ett land där epidemiläget är sämre själva agerar ansvarsfullt och sätter sig i frivillig karantän i två veckor.

– Om du endast vistas i hemlandet eller i ett land med motsvarande lugnt epidemiläge så kan du som frisk gå till arbetet, utnyttja servicetjänster och träffa exempelvis vänner och släktingar. Har du däremot någon form av influensasymtom ska du undvika fysiska kontakter och söka dig till ett coronatest, skriver Marin.

Hon påminner också om att begränsningar kan återinföras om så behövs. Priset för begränsningarna är ändå högt och därför uppmanar Marin alla att minnas handhygienen och säkerhetsavstånden, speciellt då man är i kontakt med personer utanför ens närkrets.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Fraktfartyg med coronasmitta i besättningen tog i hamn i Nystad

Ett norskt fraktfartyg med coronasmittade personer i besättningen tog i hamn i Nystad omkring klockan 13 på fredagen. Arkivbild.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Ett norskt fraktfartyg med coronasmittade personer i besättningen tog i hamn i Nystad omkring klockan 13 på fredagen. Arkivbild.

Fraktfartyget med coronasmittade personer i besättningen beräknas stå i hamnen i Nystad i omkring ett dygn.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan