|

TS: Flera coronafall på flyg som landade i Åbo

Stadens hälsovård och Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS) coronatestade alla de 157 passagerare som befann sig ombord på det plan som landade i Åbo på lördagen, skriver Turun Sanomat. Arkivbild. Zoom
Foto: Mikael Piippo/SPT

Stadens hälsovård och Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS) coronatestade alla de 157 passagerare som befann sig ombord på det plan som landade i Åbo på lördagen, skriver Turun Sanomat. Arkivbild.

Under helgen landade ett flyg från Skopje i Åbo. Alla passagerare ombord coronatestades, och flera av dem var smittade, skriver Turun Sanomat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Turun Sanomat rapporterar att ett flyg som kom från Skopje i Nordmakedonien under helgen hämtade med flera nya coronafall till Finland.

Stadens hälsovård och Åbo universitets centralsjukhus (ÅUCS) coronatestade på lördagen alla de 157 passagerare som befann sig ombord på planet, och flera av dem bekräftades enligt Turun Sanomat vara smittade.

Enligt Turun Sanomats uppgifter ville ÅUCS gå ut med uppgifterna om antalet smittofall redan på söndagen, men Social- och hälsovårdsministeriet ville vänta till måndagen.

Sjukvårdsdistriktets och regionförvaltningsverkets ledning har under måndagen diskuterat eventuella åtgärder riktade mot Egentliga Finland och ministeriet väntas informera om dessa ännu under måndagseftermiddagen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Nu över 10000 coronafall i Finland – "Viruset sprids nu bland 15–30-åringar"

Överläkaren Taneli Puumalainen vid institutet för hälsa och välfärd.
Foto: Lehtikuva/Markku Ulander

Överläkaren Taneli Puumalainen vid institutet för hälsa och välfärd.

Institutet för hälsa och välfärd och Social- och hälsovårdsministeriet höll en gemensam presskonferens om coronasituationen på förmiddagen. Här kan du se streamen och läsa vår direktrapportering.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan