|

17 nya fall av coronasmitta

Statyerna utanför järnvägsstationen i Helsingfors fick munskydd efter att Institutet för hälsa och välfärd utfärdat en allmän rekommendation om att bära munskydd i kollektivtrafiken. Zoom
Foto: Ari Sundberg/SPT

Statyerna utanför järnvägsstationen i Helsingfors fick munskydd efter att Institutet för hälsa och välfärd utfärdat en allmän rekommendation om att bära munskydd i kollektivtrafiken.

Nyland och sydvästra Lappland värst drabbade.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar på fredagen om 17 nya fall av coronasmitta. På torsdagen rapporterade institutet om 41 nya fall. Det innebär att det totala antalet fall ökar till jämnt 7 700.

Antalet coronafall har ökat under de senaste dagarna. Under semestersäsongen var antalet nya fall per dag väldigt lågt.

I torsdags kom regeringen med nya rekommendationer för att hindra spridningen av coronaviruset, till exempel rekommendationen att bära munskydd i kollektivtrafiken.

Nyland och sydvästra Lappland är de två områden som drabbats hårdast av coronaviruset.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Coronakrisen har lärt regeringen vikten av kriskommunikation på flera språk

I mars informerade regeringen om att man tagit beslut om att beredskapslagen ska implementeras med anledning av coronaspridningen. Arkivbild.
Foto: Mikael Sjövall/SPT

I mars informerade regeringen om att man tagit beslut om att beredskapslagen ska implementeras med anledning av coronaspridningen. Arkivbild.

Trots att regeringen får ros för sitt krisagerande i våras finns det en hel del att lära sig, bland annat vad beträffar snabba översättningar och samarbete mellan myndigheter.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan