I dag: Inga nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Sent på söndagskvällen konstaterades ett nytt fall av corona i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sjukvårdsdistriktet meddelar att personen, som nu är isolerad, har fått smittan utomlands. Överläkare Matti Rekiaro vid centralsjukhuset i Seinäjoki säger att det handlar om person som kommit till Finland från utlandet. Personen har alltså ingen stadigvarande adress i Finland.

– Arbetet med att spåra personer som utsatts för smittan pågår. Vi vet inte ännu hur många som sätts i karantän. Personen som konstaterades ha corona är isolerad och kan nu inte smitta andra, säger Rekiaro. 

Hittills har 56 fall av coronavirus konstaterats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. Det senaste dygnet har 645 personer testats och totalt är man nu upp i 15 000 tester.

– Förhoppningsvis har antalet tester per dygn stabiliserat sig. Just nu är vi ganska nära maxkapaciteten för vad vårt eget laboratorium och de vi anlitar mäktar med, säger Rekiaro. 

Annons
Vasa sjukvårdsdistrikt meddelar på måndagen att inga nya fall har bekräftats. Det senaste dygnet har 116 nya prover tagits, vilket gör att det totala antalet prover nu är 7619.

Uppdaterad kl 11.30 med kommentarer av överläkare Matti Rekiaro. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Juha Salonen om 16 nya coronafall: "Vi måste vara oroliga när fallen ökar igen"

Juha Salonen.
Foto: Mikael Nybacka

Juha Salonen.

Torsdagen bjöd på en oväntat hög coronasiffra. Men enligt överläkare Juha Salonen kom sju av fallen från enbart två familjer.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan