Coronaläget fredag: Nya fall i Vasa och Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

På fredagen konstaterades nya fall i både Vasa och Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronavirusfall nummer 78 har konstaterats, det meddelar Vasa sjukvårdsdistrikt i dag fredag. 

Den person som nu konstaterats vara smittad bor inte i Vasa sjukvårdsdistrikt, men har tagit sitt coronaprov i distriktet. Det positiva testresultatet syns därför i sjukvårdsdistriktets statistik.

Smittfallet har ingen koppling till tidigare smittfall, skriver Vasa centralsjukhus i ett pressmeddelande. Patienten har lindriga symtom och har varit i frivillig karantän efter testet.

För närvarande gör man cirka 150–200 coronatester per dygn i Vasa sjukvårdsdistrikt. Testresultaten fås med några dagars dröjsmål.

Även Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt meddelar om ett nytt coronafall. Det är det 57:e fallet som konstaterats i distriktet. Smittkällan härstammar från utlandet och som bäst pågår spårning av personer som kan ha utsatts för smittan. 

Antalet tester som har analyserats det senaste dygnet är 568. Totalt har 16 801 tester gjorts i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Juha Salonen om 16 nya coronafall: "Vi måste vara oroliga när fallen ökar igen"

Juha Salonen.
Foto: Mikael Nybacka

Juha Salonen.

Torsdagen bjöd på en oväntat hög coronasiffra. Men enligt överläkare Juha Salonen kom sju av fallen från enbart två familjer.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan