|

Sparbanksgruppen: Bostadsmarknaden har återhämtat sig förvånansvärt snabbt

Bostadsmarknaden verkar ha återhämtat sig efter vårens begränsningar. Zoom
Foto: Sofia Westerholm/SPT

Bostadsmarknaden verkar ha återhämtat sig efter vårens begränsningar.

Det syns inga tecken på att bostadsmarknaden skulle mattas av, men coronaviruset innebär en del osäkerhet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I juli låg antalet bostadsaffärer i Finland på samma nivå som året innan och bostadsmarknaden verkar ha återhämtat sig efter det kraftiga raset på våren på grund av coronan, meddelar SB-Hem, en fastighetsförmedlingskedja som är en del av Sparbanksgruppen.

– Jag är förvånad över hur snabbt bostadsmarknaden har återgått till det normala, säger SB-Hems vd Jukka Rantanen i pressmeddelandet.

Enligt Rantanen är det så gott som omöjligt att förutse bostadshandeln i dagsläget, men han ser inga tecken på att bostadshandeln skulle bromsas till hösten. Konsumenternas tilltro till den egna ekonomin har också återhämtat sig snabbt.

– Även om den befarade andra coronavågen drabbar Finland tror jag att den har mindre inverkan på ekonomin tack vare mer riktade begränsningar.

Annons
Rantanen anser att en stor utmaning på marknaden är att efterfrågan är klart större än utbudet i många regioner.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan