|

Applikationen Coronablinkern lanserades i dag

Enligt förhandsuppgifter från statsrådet kommer bland annat Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd, att närvara på måndagens presskonferens om mobilapplikationen Coronablinkern. Arkivbild. Zoom
Foto: Lauri Heikkinen/Statsrådets kansli

Enligt förhandsuppgifter från statsrådet kommer bland annat Mika Salminen, direktör vid Institutet för hälsa och välfärd, att närvara på måndagens presskonferens om mobilapplikationen Coronablinkern. Arkivbild.

Den nya mobilapplikationen Coronablinkern presenterades i dag. SPT liverapporterade från THL:s presskonferens.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Mobilapplikationen Coronablinkern lanserades på måndag. Enligt Institutet för hälsa och välfärd är syftet med applikationen att göra det enklare att få tag på personer som exponerats för coronaviruset och bryta smittkedjor.

Applikationen är en del av regeringens hybridstrategi för hanteringen av coronakrisen. Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd informerar om applikationen på en presskonferens på måndag.

Läs SPT:s direktrapportering från presskonferensen.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

149 nya fall av coronaviruset i Finland

Antalet coronafall stiger för tillfället kraftigt.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Antalet coronafall stiger för tillfället kraftigt.

Antalet coronafall fortsätter att öka.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan