|

Ett nytt fall av coronasmitta i Österbotten – smittades i utlandet

En person som bor i Vasa sjukvårdsdistrikt har konstaterats bära på coronaviruset. Man konstaterade smittan i ett annat sjukvårdsdistrikt. Zoom
Foto: Lehtikuva/Roni Rekomaa

En person som bor i Vasa sjukvårdsdistrikt har konstaterats bära på coronaviruset. Man konstaterade smittan i ett annat sjukvårdsdistrikt.

En person som bor i Vasa sjukvårdsdistrikt har konstaterats bära på coronaviruset. Coronatestet togs på en flygplats i ett annat sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

  

Smittan härstammar från utlandet och den smittade är hemma i isolering. De fyra personer som blivit utsatta för smittan har försatts i karantän, skriver Vasa sjukvårdsdistrikt i ett pressmeddelande.

Coronasmittan har konstaterats i ett annat sjukvårdsdistrikt och coronatestet gjordes på flygplatsen i söndags. Den coronasmittade personen är själv symtomfri och har inte använt några offentliga färdmedel i Finland.

Det här betyder att det totala antalet smittfall i Vasa sjukvårdsdistrikt är uppe i 80. Man har tagit över 9500 prover, varav 169 togs på måndagen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

En coronasmittad på UPM i Jakobstad – ett tiotal personer i karantän, också fabrikschefen

En avdelning på UPM är stängd efter misstänkt coronaexponering.
Foto: Jonas Brunnström

En avdelning på UPM är stängd efter misstänkt coronaexponering.

I söndags försattes en grupp på cirka tio anställda på UPM i Jakobstad i karantän av läkare. De hade vistats i samma mötesrum som en person som konstaterats vara coronasmittad.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan