|

Vasa sjukvårdsdistrikt: Sex nya fall i dag – ursprunget till det sjätte fallet är inte känt

Zoom
Foto: Arkiv

Vasa sjukvårdsdistrikt har sex nya fall av coronaviruset i dag. Fyra av dem blev smittade av en studerande som var på fest i Helsingfors.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 
Sex nya coronafall har bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Fyra av dem har blivit smittade av en av dem som besökte en gulnäbbsintagning i Helsingfors. Det femte fallet är kopplat till ett tidigare fall som hade fått sin smitta utomlands. 

Alla de här fem smittade har redan tidigare varit satta i karantän på grund av att de har blivit utsatta för corona. De har därför inte utsatt några andra för viruset. 

Ursprunget till det sjätte smittfallet är inte känt. Den smittade personens närkontakter har ändå redan kartlagts och de har alla satts i karantän.

Efter dagens fall har Vasa sjukvårdsdistrikt totalt 99 bekräftade fall av corona.  
Annons

Allt fler besöker sjukhuset för att ta ett coronatest. Hittills har 11 789 tagit ett coronatest, bara i går togs 181 tester i distriktet.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Möjligt att strikta rekommendationer hävs – coronagrupp ordnar extramöte på fredag

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.
Foto: Mikael Nybacka

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.

Coronaläget lättar i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det innebär lättnader för studerande. Det kan även betyda att rekommendationerna för hur vi bör umgås lättas.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan