Nya fallet blev smittad på släktträff – av studerande som varit på fest

Zoom
Foto: Arkiv

Vasa sjukvårdsdistrikt har ett nytt fall av corona i dag. Personen har under en släktträff i Jakobstad blivit smittad av en studerande, som i sin tur varit på studentfest i Helsingfors. Det nya fallet hann besöka Dallas Pizza Palazzo i Gerby innan hen blev sjuk.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den smittade behöver inte sjukhusvård, utan har försatts i karantän i sitt hem. Också de personer som kan ha utsatts för smitta har försatts i karantän. 

– Över 50 personer har utsatts för smitta, säger Heikki Kaukoranta, ledande överläkare i Vasa stad.  


Social- och hälsosektorn i Vasa meddelar att personen har besökt Dallas Pizza Palazzo fredagen den 18 september klockan 19–20. 

De personer som besökt restaurangen vid samma tidpunkt ombeds vara uppmärksamma på eventuella symptom. Om man utvecklar symptom  som feber, hosta, halsont eller snuva ska man kontakta närmaste hälsocentral.

Annons


På onsdagen blev det också känt att en person som bott på Scandic Waskia är smittad med corona. Den personen är bosatt utanför Vasa sjukvårdsdistrikt. 

Läs mer om fallet på hotellet här. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Möjligt att strikta rekommendationer hävs – coronagrupp ordnar extramöte på fredag

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.
Foto: Mikael Nybacka

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.

Coronaläget lättar i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det innebär lättnader för studerande. Det kan även betyda att rekommendationerna för hur vi bör umgås lättas.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan