Transportministrar diskuterar pandemiplan för godstrafiken i Europa

Europeiska kommissionen ska under måndagens ministermöte informera om ett lagförslag som gäller det gemensamma europeiska luftrummet. Zoom
Foto: Pixabay

Europeiska kommissionen ska under måndagens ministermöte informera om ett lagförslag som gäller det gemensamma europeiska luftrummet.

Också ett lagförslag om det gemensamma europeiska luftrummet dryftas när EU:s transportministrar möts på måndag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tyskland, ordförandelandet för Europeiska unionens råd, ordnar ett informellt videomöte för transportministrarna den 28 september.

Finland företräds av kommunikationsminister Timo Harakka (SDP). Det fattas inga formella beslut vid mötet.

Transportministrarna ska föra en principdiskussion om förutsättningarna för en pandemiplan för godstrafiken i Europa, uppger ministeriet i ett pressmeddelande.

Diskussionen förs utifrån ett diskussionsunderlag som Tyskland lagt fram. Avsikten är att beredningen av en pandemiplan ska anförtros Europeiska kommissionen efter att rådets slutsatser har antagits.

Annons
Vid mötet informerar Europeiska kommissionen också om ett lagstiftningsförslag om det gemensamma europeiska luftrummet.

Ministermötet kan följas i webbtjänsten för Europeiska unionens råd.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Volkswagens nya ID3 kan bli elbilen som slår igenom bland folket

Volkswagen ID3 är märkets första bil som byggts från början för eldrift. Här poserar den tillsammans med en betydligt äldre släkting, en VW Bubbla från 1967.
Foto: Jonas Brunnström

Volkswagen ID3 är märkets första bil som byggts från början för eldrift. Här poserar den tillsammans med en betydligt äldre släkting, en VW Bubbla från 1967.

Med en räckvidd på minst 300 kilometer och oväntat rymlig kupé kan nya ID3 bli en storsäljare. Men priset är lite för högt. Och dragkrok saknas än.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan