Torsdag: Tio nya fall av coronaviruset – sju av dem kopplade till Vasa universitet

Tio nya fall av coronaviruset bekräftades under torsdagen. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Tio nya fall av coronaviruset bekräftades under torsdagen.

På torsdagsförmiddagen bekräftades två nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt. Under dagen har ytterligare åtta fall uppdagats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tidigare under torsdagen bekräftades två nya fall av coronaviruset i Vasa sjukvårdsdistrikt, båda med koppling till Vasa universitet.

Strax före klockan 20 på torsdag kväll meddelar Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta per mejl att ytterligare åtta fall har bekräftats under torsdagen. Det betyder att det sammanlagt bekräftats tio nya fall under torsdagen.

– Sju av dem har koppling till Vasa universitet, skriver Kaukoranta i mejlet.

Saldot efter torsdagen lyder alltså som följer: tio nya bekräftade fall, sju kopplingar till Vasa universitet och tre fall som utreds som bäst. 

Annons
LÄS OCKSÅ: Överläkare om coronaläget i Österbotten: "Vi går mot det sämre och vintern blir tung"

På torsdagseftermiddagen meddelade Vasa universitet att man återgår till distansundervisning – och begränsar aktiviteterna på campus omedelbart. Åtgärderna gäller under perioden 1–16 oktober.

– Vi följer med läget och samarbetar med myndigheterna. Efter den 16 oktober gör vi en avstämning och ser hur vi fortsätter efter det, säger rektor Jari Kuusisto.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Flera nya fall hos UPM-underleverantören – smittkedjorna börjar vara utredda

Coronasmitta hos en av underleverantörerna till UPM:s stagnation.
Foto: Arkiv

Coronasmitta hos en av underleverantörerna till UPM:s stagnation.

Ett tjugotal personer är satta i karantän efter coronafallen i samband med UPM:s stagnation. Samtliga är anställda hos det lokala underleverantörsföretaget.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan