Här är de nya rekommendationerna i korthet

Vasa sjukvårdsdistrikt gav ut nya rekommendationer. Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Vasa sjukvårdsdistrikt gav ut nya rekommendationer.

Coronagruppen inom Vasa sjukvårdsdistrikt ger ut nya rekommendationer. Här kan du läsa de nya rekommendationerna i korthet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det här rekommenderar distriktet

  • Den österbottniska befolkningen från 15 års ålder och uppbåt bör använda ansiktsmask, alltid när man vistas i offentliga utrymmen utanför hemmet. Butiksägare och upprätthållare av andra offentliga utrymmen samt andra som erbjuder service förutsätter att personal och kunder använder ansiktsmask. Säkerhetsavstånd bör hållas i alla lägen.
  • För att skydda äldre och riskgrupper måste besökare på social och hälsovårdens enheter, inom hela sjukvårdsdistriktets område, alltid använda ansiktsmask även i de fall då man skulle kunna hålla säkerhetsavstånd. Ingen får vistas i gemensamma utrymmen.
  • Vid alla verksamhetspunkter inom social- och hälsovården, inom Vasa sjukvårdsdistrikts område kommer studerande inte att få utföra praktik under några veckor, för att skydda patienterna.
  • Gymnasierna i Vasa och övriga andra stadiets undervisningsanstalter samt högskolor övergår till distansundervisning för två veckor eller turvis undervisning så att tillräckligt säkerhetsavstånd kan iakttas, från och med måndagen den 5 oktober. Vasa stad kontaktar skolorna på måndag.
  • Stora evenemang bör inte heller nu ordnas ifall kravet på distans inte kan uppfyllas. Man bör även undvika att delta i stora evenemang om inte 1-2 meters säkerhetsavstånd kan uppfyllas.
  • Man bör alltid ha med sig andningsskydd så att de lätt finns att tillgå om behov uppstår.
  • Stanna hemma även med lindriga luftvägssymptom.
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Fyra coronafall hos underleverantör till UPM-stagnationen, läget i regionen "mer instabilt"

Ett lokalt företag som varit underleverantör för UPM:s stagnation har drabbats av corona.
Foto: Arkiv

Ett lokalt företag som varit underleverantör för UPM:s stagnation har drabbats av corona.

De senaste dagarna har sju nya fall av covid-19 uppdagats i Jakobstadsregionen. Fyra av dessa har samband med en underleverantör till UPM:s stagnation.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan