Tre nya fall inom Soite på tisdag – 250 personer nu i karantän

Tre nya coronafall har konstaterats inom Soite. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Tre nya coronafall har konstaterats inom Soite.

Tre nya fall av coronasmitta har konstaterats inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Smittan kommer från Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 
Alla de tre nya fall som Soite rapporterar om på tisdagsmorgonen har koppling till smittkedjan i Vasa och cirka 30 personer har utsatts för smitta. Dessa har kartlagts och är nu försatta i karantän. Alla smittade har lindriga symptom och vårdar sig själva hemma. 

Sammanlagt är nu cirka 250 personer i karantän på Soites område. I sjukvårdsdistriktet råder sedan måndagen en stark rekommendation om att använda munskydd på offentliga platser, som till exempel i butiker och i andra stadiets skolor och i yrkeshögskolorna.

Soite rapporterar att man konstaterat 14 fall under de senaste 14 dygnen, vilket ger en incidens på 17,9 per 100 000 invånare. Enligt Soite befinner sig Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt fortfarande på utgångsnivå och inte i upptrappningsfasen. Smittkedjorna har spårats till nästan 100 procent.

Under hela pandemin har 58 fall av covid-19 konstaterats inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.

Soite uppmanar alla med symptom, också de med lindriga sådana, att ta kontakt via telefon och komma in för coronatest.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronagrupp överväger göra det möjligt att träffas igen – ordnar extramöte på fredag

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.
Foto: Mikael Nybacka

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.

Coronaläget lättar i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det innebär lättnader för studerande. Det kan även bli möjligt för större sällskap att träffas igen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan