Soite på onsdag: Tre nya coronafall

Soite fortsätter uppmana också de med lindriga symptom att låta sig coronatestas. Bilden är från drive-in provtagningen i Karleby. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Soite fortsätter uppmana också de med lindriga symptom att låta sig coronatestas. Bilden är från drive-in provtagningen i Karleby.

På onsdagen konstaterades tre nya coronafall inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt social- och hälsovårdssamkommunen Soite är det mycket sannolikt att de nya fallen är förknippade med en tidigare smittkedja, men utredningarna pågår ännu. De som exponerats för viruset har kartlagts och satts i karantän. Alla smittade har endast lindriga symtom och de vårdas hemma.

Det har nu konstaterats sammanlagt 61 coronavirussmittor i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt under hela pandemin.
Soite fortsätter uppmana också de med lindriga symptom att söka sig till test.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronagrupp överväger göra det möjligt att träffas igen – ordnar extramöte på fredag

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.
Foto: Mikael Nybacka

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.

Coronaläget lättar i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det innebär lättnader för studerande. Det kan även bli möjligt för större sällskap att träffas igen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan