Tre nya coronafall konstaterades under torsdagen och de har alla koppling till smittkedjan från Vasa. De som exponerats har utretts och satts i karantän.

En person vårdas nu på avdelning på Mellersta Österbottens centralsjukhus på grund av covid-19. Samtidigt införs besöksförbud på Soites enheter i Kronoby. Besöken på boenden med vård dygnet runt begränsas till den 8 november. Soite försöker ändå göra det möjligt för anhöriga att träffa sina äldre på ett tryggt sätt till exempel med ett plexiglas mellan besökare och boende, utomhus och via videosamtal. Under onsdagen kom det fram att demensboendet Backebo i Terjärv drabbats av ett coronafall.


 
Incidensen, alltså förekomsten, av coronasmitta har nu gått upp från 17,9 till 28/100 000 invånare de två senaste veckorna. Soite uppdaterar incidenstalet på måndagar och torsdagar. 


Av de coronatest som nu görs är en procent positiva. De två senaste veckorna har sammanlagt 22 fall konstaterats inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Sedan pandemins början är de 64 stycken.