En coronapatient på sjukhus i Karleby – tre nya fall på torsdagen

Nu är en procent av de prov som tas vid Soite positiva. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Nu är en procent av de prov som tas vid Soite positiva.

Soite meddelar att en patient med covid-19 nu är intagen på Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby och i Kronoby införs besöksförbud på Soites enheter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 
Tre nya coronafall konstaterades under torsdagen och de har alla koppling till smittkedjan från Vasa. De som exponerats har utretts och satts i karantän.

En person vårdas nu på avdelning på Mellersta Österbottens centralsjukhus på grund av covid-19. Samtidigt införs besöksförbud på Soites enheter i Kronoby. Besöken på boenden med vård dygnet runt begränsas till den 8 november. Soite försöker ändå göra det möjligt för anhöriga att träffa sina äldre på ett tryggt sätt till exempel med ett plexiglas mellan besökare och boende, utomhus och via videosamtal. Under onsdagen kom det fram att demensboendet Backebo i Terjärv drabbats av ett coronafall.


 
Incidensen, alltså förekomsten, av coronasmitta har nu gått upp från 17,9 till 28/100 000 invånare de två senaste veckorna. Soite uppdaterar incidenstalet på måndagar och torsdagar. 


Av de coronatest som nu görs är en procent positiva. De två senaste veckorna har sammanlagt 22 fall konstaterats inom Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. Sedan pandemins början är de 64 stycken.

 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

31 nya coronafall på torsdagen – "Hoppas det är en tillfällig ökning"

Juha Salonen är infektionsöverläkare vid Vasa centralsjukhus.
Foto: Mikael Nybacka

Juha Salonen är infektionsöverläkare vid Vasa centralsjukhus.

Antalet nya coronafall i Österbotten var högre på torsdagen jämfört med tidigare i veckan. Infektionsöverläkare Juha Salonen hoppas att det handlar om en tillfällig ökning. Största delen av de nya fallen finns nu utanför Vasa.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan