När Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt uppdaterar sin coronastatistik på lördagsmorgonen står det klart att fem personer har testat positivt för coronaviruset under det senaste dygnet. Det innebär att sjukvårdsdistriktet nu har 130 konstaterade coronafall. 

Bland de nya fallen har coronavirussmitta konstaterats hos två personer som redan sitter i karantän och två fall har koppling till den stora mängd studerande som smittats av viruset i Vasa.


Massexponering på sportevenemang – person från Storkyro smittad 

På lördagen meddelar Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt även att cirka 60 personer har exponerats för smitta under innebandymatchen mellan Storkyrolaget FBC Remix och Seinäjoen Vaalat lördagen den 3 oktober klockan 19. Detta efter att en spelare i FBC Remix testat positivt.

Bägge lagen, domarna och funktionärerna har satts i karantän. Sjukvårdsdistriktet anser att risken är liten att någon i publiken smittats, men uppmanar alla som varit på plats att följa med om de utvecklar symtom. 

På fredagen testades 776 personer och totalt har 32 012 personer testats sedan pandemin bröt ut. Av de personer som fått positiva utslag de senaste veckorna vårdas fyra på sjukhus.