|

Fem nya coronafall i Södra Österbotten – potentiell massexponering under sportevenemang

I nuläget vårdas fyra personer som smittats av coronaviruset på Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Arkiv/Marcus Lillqvist

I nuläget vårdas fyra personer som smittats av coronaviruset på Seinäjoki centralsjukhus.

Under det senaste dygnet har fem nya coronafall bekräftats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. På fredagen testades över 700 personer.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt uppdaterar sin coronastatistik på lördagsmorgonen står det klart att fem personer har testat positivt för coronaviruset under det senaste dygnet. Det innebär att sjukvårdsdistriktet nu har 130 konstaterade coronafall. 

Bland de nya fallen har coronavirussmitta konstaterats hos två personer som redan sitter i karantän och två fall har koppling till den stora mängd studerande som smittats av viruset i Vasa.


Massexponering på sportevenemang – person från Storkyro smittad 

På lördagen meddelar Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt även att cirka 60 personer har exponerats för smitta under innebandymatchen mellan Storkyrolaget FBC Remix och Seinäjoen Vaalat lördagen den 3 oktober klockan 19. Detta efter att en spelare i FBC Remix testat positivt.

Annons

Bägge lagen, domarna och funktionärerna har satts i karantän. Sjukvårdsdistriktet anser att risken är liten att någon i publiken smittats, men uppmanar alla som varit på plats att följa med om de utvecklar symtom. 

På fredagen testades 776 personer och totalt har 32 012 personer testats sedan pandemin bröt ut. Av de personer som fått positiva utslag de senaste veckorna vårdas fyra på sjukhus.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Fyra coronafall hos underleverantör till UPM-stagnationen, läget i regionen "mer instabilt"

Ett lokalt företag som varit underleverantör för UPM:s stagnation har drabbats av corona.
Foto: Arkiv

Ett lokalt företag som varit underleverantör för UPM:s stagnation har drabbats av corona.

De senaste dagarna har sju nya fall av covid-19 uppdagats i Jakobstadsregionen. Fyra av dessa har samband med en underleverantör till UPM:s stagnation.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan