|

Lovisa stad klara med samarbetsförhandlingar – 20 årsverken ska bort

Enligt stadsdirektörens beredning ska flest årsverken, sammanlagt 9, försvinna från centralen för bildning och välfärd. Zoom
Foto: Ari Sundberg/SPT

Enligt stadsdirektörens beredning ska flest årsverken, sammanlagt 9, försvinna från centralen för bildning och välfärd.

Lovisa stads uppsägningar går nu vidare till politisk behandling i stadsstyrelsen i enlighet med stadsdirektörens beredning. I november är det stadsfullmäktiges tur att behandla frågan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lovisa stad meddelade på onsdagseftermiddagen att staden har avslutat sina samarbetsförhandlingar.

Resultatet av förhandlingarna är att sammanlagt 20 årsverken ska bort år 2021.

Resultatet var inte enhälligt, eftersom personalrepresentanterna meddelade att de inte är redo att godkänna uppsägningarna.

Ärendet förs nu vidare till politisk behandling i stadsstyrelsen i enlighet med stadsdirektörens beredning. Därefter ska ärendet behandlas i stadsfullmäktige i november.

Annons
Stadsdirektören kommer i sin beredning att föreslå att 4 årsverken försvinner från centralen för näringsliv och infrastruktur, 7 från grundtrygghetscentralen och 9 från centralen för bildning och välfärd.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Henriksson: Inte rätt tidpunkt koppla in Olycksutredningscentralen

Justitieminister Anna-Maja Henriksson anser inte att nu är rätt tidpunkt att koppla in Olyckutredningscentralen på Vastaamo-fallet. Bilden är tagen vid Ständerhuset den 23 oktober. Henriksson deltog i onsdagens aftonskola på distans.
Foto: Jussi Toivanen/Statsrådets kansli

Justitieminister Anna-Maja Henriksson anser inte att nu är rätt tidpunkt att koppla in Olyckutredningscentralen på Vastaamo-fallet. Bilden är tagen vid Ständerhuset den 23 oktober. Henriksson deltog i onsdagens aftonskola på distans.

Justitieminister Anna-Maja Henriksson uppger att regeringen fortsätter diskutera på vilket sätt det kunde bli möjligt för offren i Vastaamo-läckan att byta personbeteckning, om de själva vill.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan