Ett nytt coronafall i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Smittspårningen i fallet pågår ännu.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ett nytt fall av coronasmitta har konstaterats i Södra Österbotten under det senaste dygnet. Enligt sjukvårdsdistriktet jobbar man ännu med smittspårningen i fallet. 

I och med detta uppgår det totala antalet bekräftade coronafall i Södra Österbotten nu till 146. Några personer vårdas på sjukhus.

Incidenstalet i sjukvårdsdistriktet är nu 31,1 per 100 000 invånare för de senaste 14 dagarna (65 nya fall) och 13,5 per 100 000 invånare för de senaste sju dagarna (28 nya fall).

Den regionala coronasamarbetsgruppen Nyrkki möttes på torsdagen för att uppdatera sina rekommendationer i enlighet med de rekommendationer som regeringen då kom med. Sjukvårdsdistriktet informerar mera om detta senare under fredagen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronagrupp överväger göra det möjligt att träffas igen – ordnar extramöte på fredag

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.
Foto: Mikael Nybacka

Enligt Marina Kinnunen börjar det se ljusare ut för Vasa sjukvårdsdistrikt som nu bara lever upp till två av kriterierna för den högsta epidemiska fasen.

Coronaläget lättar i Vasa sjukvårdsdistrikt. Det innebär lättnader för studerande. Det kan även bli möjligt för större sällskap att träffas igen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan