|

131 nya coronafall

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 131 nya fall av covid-19 på söndagen. Zoom
Foto: Jeanette Östman/SPT

Institutet för hälsa och välfärd registrerade 131 nya fall av covid-19 på söndagen.

Sammanlagt har 13 424 fall av coronaviruset konstaterats i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sammanlagt 131 nya fall av coronaviruset har uppdagats under det senaste dygnet, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd på lördagen.

Nu har totalt har 13 424 personer i Finland smittats sedan epidemin fick sin början. Uppskattningsvis 9 100 personer har tillfrisknat, alltså kring 70 procent av alla konstaterade sjukdomsfall.

Finlands incidens för de senaste 14 dagarna är 49,8. För de föregående 14 dagarna är motsvarande siffra 27,6. Incidens betyder antal fall per 100 000 invånare.

Enligt institutets siffror är läget värst i Vasa sjukvårdsdistrikt, där incidensen är 348. I Nyland är incidensen 83 och i Mellersta Finland 48.

Annons
Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om dödsfall och antal personer som behöver sjukhusvård på måndagar, onsdagar och fredagar. På fredagen rapporterades ett nytt dödsfall och sammanlagt har 351 personer mist livet på grund av covid-19.

Enligt fredagens siffror vårdas 56 personer på sjukhus i Finland på grund av epidemin, en ökning på 8. Av dem får 6 personer intensivvård, vilket är en minskning på 2.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Svenska Yle: Inga fall av covid-19 vid Nylands brigad just nu

Kommendör Mika Immonen, stabschef vid Nylands brigad, hoppas att alla beväringar som återvänder från permissionen på söndag är friska.
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT/arkiv

Kommendör Mika Immonen, stabschef vid Nylands brigad, hoppas att alla beväringar som återvänder från permissionen på söndag är friska.

Stabschef Mika Immonen hoppas att inga av beväringarna som återvänder från sin permission på söndag ska ha exponerats för coronaviruset under permissionen, skriver Svenska Yle.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan