6 nya coronafall i sjukvårdsdistriktet – incidensen fortsätter sjunka

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Över 200 testade sig för coronaviruset under måndagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 6 nya coronafall har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats på tisdag förmiddag.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 905 personer.

Incidenstalet i distriktet fortsätter sjunka och är nu nere på 111 smittade per 100 000 invånare för de senaste 14 dagarna. På måndagen var incidensen 127.


Fortsatta restriktioner diskuteras i dag

Annons

Den österbottniska coronasamordningsgruppen möts i dag på eftermiddagen för att diskutera coronaläget och hur det blir med restriktioner och förbud framöver.

– Gruppen kommer att studera de senaste siffrorna och analysera när vi kan anses ha gått ned till en lägre fas i epidemin. Men ifall gruppen fortsättningsvis ser att vi befinner oss i fasen för allmän spridning så kommer den säkert att förlänga alla restriktioner, sade sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen, som leder gruppen, till VBL/ÖT i går.


238 tester i går

Under måndagen var det 238 personer som testade sig för coronaviruset på sjukvårdsdistriktets område. Totalt 21460 prover har tagits sedan pandemins början.

Vasa centralsjukhus fungerar för tillfället som normalt, men är i höjd beredskap på grund av pandemin.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande