|

Närmare 800 000 euro beviljas till kommunerna för att förbättra äldres boende

Projekten ska bland annat skapa olika boendelösningar och utveckla bostadsområden i en åldersvänligare riktning. Zoom
Foto: Linnea de la Chapelle/SPT

Projekten ska bland annat skapa olika boendelösningar och utveckla bostadsområden i en åldersvänligare riktning.

Över en fjärdedel av Finlands befolkning kommer att vara över 65 år om tio år. Men för tillfället är endast 15 procent av bostäderna tillgänglighetsanpassade.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Miljöministeriets åtgärdsprogram för äldres boende har beviljat kommuner och samkommuner nästan 800 000 euro i understöd för projekt som förbättrar äldres boende, meddelar Miljöministeriet.

Projekten ska stöda kommunernas beredskap för äldre medborgares boendebehov, skapa olika boendelösningar och utveckla bostadsområden i en åldersvänligare riktning.

Enligt prognoserna kommer över en fjärdedel av Finlands befolkning att vara över 65 år om tio år. Antalet personer över 85 kommer att fördubblas under de kommande 20 åren. Men för tillfället är endast 15 procent, det vill säga cirka en halv miljon, av Finlands bostäder tillgänglighetsanpassade. Utöver tillgänglighetsanpassning av befintliga bostäder behövs det också fler boendelösningar för äldre, menar Miljöministeriet.

Syftet med åtgärdsprogrammet för äldres boende är att förbättra de äldres boendeförhållanden på olika sätt och svara mot de föränderliga boendebehoven hos äldre. Nästa ansökningsomgång genomförs nästa år.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Rekordmånga nya coronafall i Finland – 618 under det senaste dygnet

Epidemiläget är fortfarande värst i Helsingforsregionen.
Foto: Ari Sundberg/SPT

Epidemiläget är fortfarande värst i Helsingforsregionen.

Hittills har 23 766 fall av covid-19 konstaterats i Finland sedan epidemins början.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan