|

Över 10 000 döda i covid-19 i Tyskland

Folktomma gator i nöjesdistriktet Alt-Sachsenhausen i Frankfurt på fredagskvällen. Zoom
Foto: Michael Probst/AP/TT

Folktomma gator i nöjesdistriktet Alt-Sachsenhausen i Frankfurt på fredagskvällen.

Över 10 000 dödsfall i covid-19 har registrerats i Tyskland, enligt officiella uppgifter från smittskyddsmyndigheten Robert-Koch-institutet (RKI).
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt har drygt 418 000 människor i landet smittats av coronaviruset, varav 14 714 det senaste dygnet, vilket är en ny toppnotering.

Enligt RKI-chefen Lothar Wieler är läget väldigt allvarligt och han vädjar till allmänheten att fortsätta hålla social distans.

Tyskland var förskonat från en större smittspridning under våren, men har nu drabbats av en kraftig ökning av antalet coronafall.

Myndigheterna har infört skärpta regler för att bekämpa smittan i landet, däribland begränsade öppettider för barer och restauranger.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Tvivel kring vaccin med bara en dos – "Ger bara 50 procents skydd"

Professor Matti Sällberg, till höger, med kollegan professor Ali Mirazimi, vid Karolinska institutet i Huddinge. Arkivbild.
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Professor Matti Sällberg, till höger, med kollegan professor Ali Mirazimi, vid Karolinska institutet i Huddinge. Arkivbild.

En vaccindos i stället för två. Läkemedelsjätten Johnson & Johnson hoppas att deras vaccinkandidat ska förändra hela vaccinprocessen. Forskaren Matti Sällberg är dock tveksam.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan