|

EU fördömer Erdogans uttalande om Macron

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild. Zoom
Foto: Presidential Press Service/AP/TT

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.

EU fördömer Turkiets president Recep Tayyip Erdogans uttalande på lördagen om att Frankrikes president Emmanuel Macron skulle behöva ett "psyktest".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Uttalandet från Erdogan kom som en reaktion på att Macron de senaste veckorna kritiserat "islamistisk separatism" sedan en fransk lärare mördats utanför sin skola efter att ha visat karikatyrbilder av profeten Muhammed för elever.

EU:s utrikeschef Josep Borrell fördömer nu Erdogans uttalande, som han beskriver som oacceptabelt.

Enligt Erdogans medarbetare Fahrettin Altun används "kränkande karikatyrer" av profeten Muhammed för att skrämma muslimer i Europa, under förespegling att det skulle handla om yttrandefrihet.

"Allt vi ser om muslimer i europeisk kultur i dag är kusligt likt demoniseringen av europeiska judar på 1920-talet", skriver han på Twitter.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Lugn söndag i USA i väntan på nya demonstrationer

Michigans nationalgarde och polis från delstatens huvudstad Lansing bevakar öde gator.
Foto: Paul Sancya/AP/TT

Michigans nationalgarde och polis från delstatens huvudstad Lansing bevakar öde gator.

Farhågor om nya protester i USA under helgen ökade spänningen i flera storstäder. Men de demonstrationer som hölls var förhållandevis lugna och flera stadskärnor beskrivs som spökstäder där bara utstationerade poliser och soldater syntes på gatorna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan