Ny coronaexponering i Zachariasskolan – årskurserna 7–9 stängs

På grund av att ytterligare en person konstaterats coronasmittad stängs åk 7-9 i Zachariasskolan i Nykarleby. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

På grund av att ytterligare en person konstaterats coronasmittad stängs åk 7-9 i Zachariasskolan i Nykarleby.

Ytterligare en person har konstaterats vara smittad med coronavirus i Zachariasskolan. Därför har man i dag beslutat att årskurserna sju till nio stängs fram till den 1 november och man övergår till distansundervisning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Personen som är smittad har befunnit sig i Zachariasskolan 19–21 oktober. Personen var vid tillfället symptomfri men bedöms ha varit smittsam. 

Nära kontakter till personen har kontaktats och satts i karantän. Till stor del är det fråga om förlängd karantän för de som tidigare har misstänkts vara exponerade. 

Det är liten risk att övriga elever eller personal i 7–9 har blivit utsatta för smitta, anser smittskyddsteamet. Men på grund av att personen befunnit sig i skolan flera dagar, har social- och hälsovårdsnämnden vid ett extra insatt möte på söndag 25.10, på rekommendation av smittskyddet, beslutit att Zachariasskolans årskurser 7-9 är stängda under perioden 26.10–1.11. Enligt bildningsdirektör Teresia Tötterman-Engströms beslut övergår åk 7–9 till distansundervisning under den perioden. 

– Vi har bra beredskap att övergå till distans från och med i morgon, säger bildningsdirektören till ÖT/VBL.

Elever som har beslut om särskilt stöd, förlängd läroplikt eller som deltar i förberedande undervisning, har fortsatt rätt till närundervisning.

Stängningen gäller inte för åk  F–6 .

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Sjukvårdsdirektör Kinnunen: Stanna i Österbotten och träffa så få som möjligt

Marina Kinnunen.
Foto: Mikael Nybacka

Marina Kinnunen.

I Österbotten är coronaläget lugnt. För att hålla viruset borta, uppmanas vi nu att inte resa till andra delar av landet och endast träffa dem vi bor med.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan