|

122 nya fall av coronaviruset i Finland

Institutet för hälsa och välfärd. Zoom
Foto: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Institutet för hälsa och välfärd.

Hittills har sammanlagt 14 970 personer smittats av coronaviruset.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

122 nya fall av coronaviruset har bekräftats under det senaste dygnet, uppger Institutet för hälsa och välfärd på måndagen. Sammanlagt har 14 970 fall av covid-19 konstaterats i Finland sedan epidemins början.

Under de senaste 14 dagarna har Finland haft 48,2 nya fall av covid-19 per 100 000 invånare.

Enligt fredagens uppgifter har 353 personer avlidit till följd av coronaviruset i Finland. För tillfället får 70 personer sjukhusvård för covid-19, av dem får 11 intensivvård. Måndagens uppgifter uppdateras senare under dagen.

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om eventuella dödsfall, antalet personer som vårdas på sjukhus och hur många som får intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Professor: Grundlagen gör det svårt för regeringen att stoppa coronaviruset

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, tycker att det är juridiskt märkligt att beredskapslagen ska behöva tillämpas för att man ska kunna skydda befolkningen från epidemin.
Foto: Sofie Fogde/SPT

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, tycker att det är juridiskt märkligt att beredskapslagen ska behöva tillämpas för att man ska kunna skydda befolkningen från epidemin.

Professorn i hälsorätt Lasse Lehtonen säger att grundlagen tolkas för strikt för att man på ett förebyggande sätt ska få bukt med coronavirusepidemin.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan