|

Tekniskt fel fördröjde siffrorna – sammanlagt 193 nya coronafall i Finland

På tisdagen rapporterades om 193 nya fall av coronaviruset i Finland. Zoom
Foto: Catariina Salo/SPT

På tisdagen rapporterades om 193 nya fall av coronaviruset i Finland.

Ett tekniskt fel ledde till att Institutet för hälsa och välfärds coronakarta inte gick att uppdatera på tisdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Institutet för hälsa och välfärd (THL) meddelade om 193 nya fall av coronaviruset på tisdagen. Sammanlagt har nu 15 163 personer i Finland smittats sedan epidemins start.

På grund av att tekniskt fel uppdaterades inte siffrorna i institutets coronakarta som normalt vid klockan 12. Institutet meddelade i stället via Twitter om det dagliga antalet nya fall senare på tisdagseftermiddagen.

Coronakartan uppdateras som normalt vid klockan 12 på onsdag.

I nuläget rapporterar institutet om antalet coronadrabbade sjukhuspatienter och antalet dödsfall på måndagar, onsdagar och fredagar.

Annons
Enligt måndagens uppgifter får 74 personer runtom i landet sjukhusvård på grund av covid-19. Av dessa behöver 10 intensivvård. Drygt hälften av sjukhuspatienterna, sammanlagt 38 personer, vårdas inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

Sammanlagt har 354 personer i Finland dött på grund av covid-19.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Professor: Grundlagen gör det svårt för regeringen att stoppa coronaviruset

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, tycker att det är juridiskt märkligt att beredskapslagen ska behöva tillämpas för att man ska kunna skydda befolkningen från epidemin.
Foto: Sofie Fogde/SPT

Lasse Lehtonen, diagnostikchef vid Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, tycker att det är juridiskt märkligt att beredskapslagen ska behöva tillämpas för att man ska kunna skydda befolkningen från epidemin.

Professorn i hälsorätt Lasse Lehtonen säger att grundlagen tolkas för strikt för att man på ett förebyggande sätt ska få bukt med coronavirusepidemin.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan