Under det senaste dygnet har 14 personer testat positivt för coronaviruset. Det meddelar Vasa sjukvårdsdistrikt på sin webbsida på lördagen. 

Det här innebär att sammanlagt 945 personer i sjukvårdsdistriktet har smittats av viruset sedan pandemins början. Lördagens siffror innebär också att incidenstalet fortsätter att sjunka. Incidensen för de senaste 14 dagarna är nu 78 per 100 000 invånare. 

LÄS OCKSÅ: Vasa sjukvårdsdistrikt ännu på epidemins högsta nivå – lindring nästa vecka?


278 test på fredagen

På fredagen sökte sig 278 personer till vården för att testa om de smittats av coronaviruset. Peter Nieminen, chefsöverläkare vid Vasa centralsjukhus, sade på fredagen att antalet tester minskat den senaste tiden på grund av att människor vidtar försiktighetsåtgärder och därmed inte blir sjuka lika lätt. 

Vasa centralsjukhus fungerar som normalt för tillfället, men är i höjd beredskap på grund av pandemin. Enligt de senaste uppgifterna vårdas tre personer på sjukhus. 

Coronaläget i olika sjukvårdsdistrikt

  • Österbotten: 945 konstaterade fall.
  • Mellersta Österbotten: 91 konstaterade fall.
  • Södra Österbotten: 165 konstaterade fall.
 

Uppdaterad klockan 16.12 med nya uppgifter om att 278 personer testades på fredagen. Vasa sjukvårdsdistrikt angav först att endast 51 personer testats.