Covid-19 i Pedersöreskola – 201 i karantän

Arkivbild: Sandsund skola. Zoom
Foto: Malin Henricson

Arkivbild: Sandsund skola.

En grundskola i Pedersöre är följande skola i tur att sätta elever och personal i karantän efter coronaexponering.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var på söndagseftermiddagen som det blev för allmänheten känt att personer som har konstaterats vara smittade av coronaviruset har befunnit sig i Sandsund skola. Detta skulle ha skett under förra veckan, måndag till torsdag, den 26–29 oktober. Personerna var vid tillfället symptomfria, men bedöms ha varit smittsamma. 

Alla elever och all personal som vistades i skolan under dessa dagar kan ha exponerats för viruset och är försatta i karantän. För eleverna i årskurs 2 och deras lärare gäller karantänsbeslutet till den 8 november. För övriga elever gäller karantänsbeslutet fram till den 6 november. Det handlar om totalt 185 elever och 16 lärare och skolgångsbiträden.

Eleverna får distansundervisning under karantänstiden. De elever, som inte berörs av karantänen kommer att kontaktas av skolan gällande undervisningsarrangemangen i skolan under den kommande veckan.

Förskolans verksamhet fortsätter som normalt, meddelar Smittskyddsteamet vid social- och hälsovårdsverket i Jakobstad och utbildningsdirektör Rolf Sundqvist i Pedersöre kommun.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Insamlingar för cancersjuka avgör om personalen permitteras i höst

Markku Suoranta, verksamhetsledare för Österbottens cancerförening, hoppas insamlingen ska få fart under våren.
Foto: Arkiv/Eva-Stina Kjellman

Markku Suoranta, verksamhetsledare för Österbottens cancerförening, hoppas insamlingen ska få fart under våren.

Hotet om permitteringar för anställda vid Österbottens cancerförening har flyttats fram till hösten. Insamlingar är avgörande för föreningens ekonomi.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan